Ψάξε στην αποθήκη

Τυχαία Ιστορία για Παχύδερμα και Δρόμους (ξανά)...

Πολλές φορές τα ‘χουμε πει και ξαναπεί για τα Εξάρχεια αλλά νομίζω πως επιστρέφουμε πια πίσω στην εποχή της δεκαετίας του ’80. Οι επιχειρήσεις αρετής κι ο εκφοβισμός αποκτά ένα επικίνδυνο πρόσωπο και σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη αρκετών παχυδέρμων που «υπηρετούν» στην Ελληνική Αστυνομία έχουν φέρει τον πολίτη σε σημείο ν’ αναρωτιέται όχι ΑΝ αλλά ΠΟΤΕ θα έχουμε αθώα θύματα σ’ έναν ανεξήγητο πόλεμο βλακείας κι ελληνικής μαγκιάς.

Μετά τις αποκαλύψεις της αστυνομικής αυθαιρεσίας, τα βίντεο, τις ζαρντινιέρες, τα πράσινα παπούτσια, το δημοσίευμα του Mboy, τα περιστατικά που έχουμε διηγηθεί μεταξύ μας και την επιχείρηση «καθαρά Εξάρχεια», σήμερα θα σας διηγηθώ την χτεσινοβραδινή συνέχεια για να αντιληφθείτε το πόσο κοντά είμαστε στο να πατήσουμε το κουμπάκι της βλακώδους αυτοκαταστροφής!

Το βράδυ της Τετάρτης δέχομαι τηλέφωνο από φίλη για κέρασμα μπύρας και συζήτηση. Σαλταρισμένος από τον καύσωνα αποφασίζω να βγω τελικά και συναντιόμαστε στο γνωστό ρακομελάδικο πάνω στον πεζόδρομο των Εξαρχείων κατά τις 10. Γύρω στις 1.30 έχουμε γίνει ψιλογκολ κι ετοιμάζομαι να πληρώσω για να επιστρέψει ο κάθε κατεργάρης στο σπίτι του. Η κατάσταση στον πεζόδρομο η συνήθης, κόσμος αρκετός να πίνει τις μπύρες του στα τραπεζάκια χαριεντιζόμενος με το ζεστό αέρα που ‘χε εγκλωβιστεί όλη μέρα από τις διπλανές πολυκατοικίες.

Ξαφνικά και χωρίς κάποια προειδοποίηση, ακούγονται κάποιοι θόρυβοι και φωνές ενώ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ σκάνε ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ στην ΚΩΛΛΕΤΗ, ακριβώς στην είσοδο του πεζόδρομου!

Ο κόσμος καταλαμβάνεται από πανικό, θαμώνες από το «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» και το απέναντι μαγαζί εκτοξεύουν τις μπύρες που πριν λίγο έπιναν προς διμοιρία ΡΩΜΑΙΩΝ που αλαλάζει, κάποιοι τρέχουν να απεγκλωβιστούν παίρνοντας τις μηχανές τους, ΕΝΩ ΟΣΟΙ ήμασταν ΠΑΝΩ στον πεζόδρομο βάζουμε τα κλάματα σαν μωρά παιδιά!

Οι γηραιότεροι έτρωγαν αναπνευστική ήττα ενώ οι νεαρότεροι πάγωσαν από το φόβο τους. Τελικά κατευθύνθηκα στην πάνω πλευρά του πεζόδρομου, στο «καφενείο». Εκεί ήταν συγκεντρωμένα γύρω στα 50 άτομα που έφτυναν σάλια βήχοντας. Μια κόλαση εγκλωβισμένων που αργοπέθαινε αναπνέοντας!
Αποφάσισα να κατευθυνθώ μόνος στην άκρη του πεζόδρομου και να φύγω από τη Σόλωνος. Εκεί βέβαια ήταν μια διμοιρία ΡΩΜΑΙΩΝ οι οποίοι με σταμάτησαν αγριεμένοι:

(καλός μπάτσος): Που πάς?
(μεθυσμένος deuced): Να φύγω!
(καλός μπάτσος): Καλά, φύγε…
(μεθυσμένος deuced που δεν πιστεύει στ’ αυτιά του): (?)
(γουρούνι μπάτσος): Δεν θα πάτε πουθενά!
(μεθυσμένος deuced που τα ‘χει πάρει!): Γιατί? Θα μου απαγορέψεις να περάσω?
(γουρούνι μπάτσος): Πίσω! Πίσω! Δεν θα φύγει κανείς!


Ένα αρματωμένο παχύδερμο ορμά πάνω μου και με σπρώχνει κι εγώ τα παίρνω, αρχίζω να φωνάζω και σπρώχνω κι εγώ, ενώ ένας με το δακρυγόνο ανά χείρας σπεύδει προς βοήθεια του πρώτου. Γίνεται ένας μικρός χαμός, οι καλοί μπάτσοι τελικά με αφήνουν αφού οι κακοί βρίζουν και κλωτσούν τη φίλη που έχει μπει στη μέση.

Οι ζαλισμένοι θαμώνες πίσω μου στέκουν αμήχανοι κι εγκλωβισμένοι ενώ κάποιες κοπέλες αποφασίζουν ν’ ακολουθήσουν προς τη Σόλωνος η οποία έχει γεμίσει μπλε φάρους. Δρόμος διαφυγής η Ακαδημίας όπου πλέον ο ταρίφας ανοίγει τα παράθυρα μιας κι οι πελάτες του βρωμοκοπούσαν αλκοόλ και δακρυγόνο!

Ωραία ήταν η παραπάνω αφήγηση κι όλα πήγαν καλά. Τα ερωτήματα όμως είναι περισσότερα και πραγματικά με βγάζουν από τα ρούχα μου!

Είναι λογικό να πετάξεις ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΑΝΑΙΤΙΑ σ’ ένα στενό πεζόδρομο ανάμεσα σε 300 ανθρώπους που πίνουν ΑΝΕΜΕΛΟΙ το ποτό τους?

Είναι λογικό να κρατάς ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ανθρώπους που θέλουν να φύγουν, που δεν μπορούν ν’ αναπνεύσουν, που θέλουν βοήθεια?

Είναι λογικό να τρομοκρατείς με βρισιές (οι περισσότερες σεξιστικές βέβαια διότι οι αρματωμένοι είναι συνήθως μικροτσούτσουνοι) τον κόσμο που το μόνο του έγκλημα είναι να απολαμβάνει τη μπύρα του στα Εξάρχεια?

Τελικά γι’ αυτό χτες το κράτος έστειλε τις διμοιρίες του, για να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ όσους πίνουν το ποτό τους στα Εξάρχεια. Είναι ο μόνος εμφανείς λόγος και κανείς άλλος.

Σε ότι αφορά εμένα ΔΗΛΩΝΩ πως ΟΥΤΕ ΧΤΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!


ΥΓ: Και αφιερώνω το παραπάνω κείμενο στον στρατηλάτη της χτεσινής επιδρομής!

6 Σχόλια:

divine mitsakos είπε...

aisxos

The Motorcycle boy είπε...

Έλα ρε! Πάτησαν οι μπάτσοι το "Άβατον" των Εξαρχείων; Κατά -πλήξη μου κάνει!
Μάλλον πάντως, πρέπει να περιμένουμε κι άλλα τέτοια -μετά τα βιντεάκια (και εν όψει εκλογών) ψάχνουν για επιτυχίες οι μαλάκες.
Κι αν σκοτωθεί κανένας (κούφια η ώρα) θα γίνει αυτομάτως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.
Θυμάσαι τι κάνουμε στις "επιχειρήσεις αρετή" -να μην τα λέμε πάλι. Έτσι;

Mantalena Parianos είπε...

Τι θες και τα γράφεις αυτά; Θα αρχίσει ο κατ' όνομα μαρξιστής των blogs (sic) να ψάχνει τα αστυνομικά δελτία να δει αν λες αλήθεια.

Όσο για τα μπατσόνια, θα πρέπει να τα δικαιολογήσουμε: Θα τους βάρεσε η ζέστη τους μαλάκες.

Είναι να μη γελάς με την εξαγγελία που ακούστηκε προχτές λόγω καύσωνα από επίσημα χείλη;
Ότι και καλά θα διατίθενται στο κοινό και οι κλούβες με... κλιματισμό, για όποιον αισθανθεί ότι έχει ανάγκη από δροσιά στο κέντρο της πόλης...

Αναρωτιέμαι πόσοι θα πήγαν. Κανένας;

The Motorcycle boy είπε...

E μα πέστο ρε Μανταλένα! Γι' αυτό πήγαν εκεί οι μπάτσοι -είδαν τα παιδιά να σκάνε από τη ζέστη και είπαν να τα φιλοξενήσουν σε καμιά αιρ κοντίσιοντ κλούβα. Εσύ να τα ακούς παλιόγερε -που έβριζες κιόλας! Ρε σε είδαν οι άνθρωποι να μη μπορείς να αναπνεύσεις και φοβήθηκαν μην πάθεις τίποτα στην ηλικίας σου. Για το καλό σου δεν σε άφηναν να φύγεις!

divine mitsakos είπε...

ax, dakrya moy irthan sta matia... pws n'anteksw toson altrouismo!

Unknown είπε...

Το παρακάτω ήρθε στο mail των καπέλων
ΕΠΩΝΥΜΑ. Φυσικά δεν θα γράψω το όνομα αλλά μόνο το σχόλιο.
"Ημουν εκεί με παρέα χτες βράδυ και τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα περιέγραψες. Σοκαρίστηκα πραγματικά βλέποντάς τους να τρέχουν και να πετάνε δακρυγόνα ανάμεσα στα τραπέζια, σε παιδιά που δεν προκαλούσαν κανέναν, σοκαρίστηκα βλέποντας την ασθματική φίλη μου να κάνει εμετό στην τουαλέτα του Cusco. Πήραμε τηλέφωνα στην αστυνομια να τους μαζέψει και κάναμε καταγγελία σε κανα δυο κανάλια, αλλά...φωνή βοόντος. Να τη χαίρονται την ελεύθερη δημοκρατική ασφαλή χώρα τους!"

Να είσαι καλά και να προσέχεις με τους μαλάκες που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Creative Commons License