Ψάξε στην αποθήκη

Εjekt και άλλα παραμύθια

Διάβασα διάφορα για το ejekt, είδα μπόλικα στις ειδήσεις, στα ενημερωτικά sites και στα blogs. Τα περισσότερα από αυτά που είδα και διάβασα τα θεωρώ καθαρές, ατόφιες και ανόθευτες μαλακίες. Το ejekt είχε μια χαρά οργάνωση, μια χαρά events στον γύρω χώρο και μικρές καθυστερήσεις (σε σχέση με τα περισσότερα αθηναϊκά live). Οι Madness ήταν καταπληκτικοί (παιδικό μου απωθημένο ήταν να τους δω), οι Ded city jetz ήταν πολύ καλοί, αλλά μπορούν και απείρως καλύτερα. Εκεί έγινε και μια αδικία -ο δεύτερος κιθαρίστας έδινε τα ρέστα του κι ο κόσμος (καμιά 20αριά ήμασταν μπροστά) αποθέωνε τον μπασίστα. Αυτά συμβαίνουν αν έχεις προσωπικό fun club κύριε Νίκο μας!
Τι έγινε στις φασαρίες; Ποιος έφτιαγε; Κουκουλοφόροι; Αναρχικοί; Τζαμπατζήδες; Τρίχες κατσαρές! Ο φίλος μου ο κομεντάντε τα λέει παρακάτω και τα λέει καλά. Όλα τα υπόλοιπα είναι για δημιουργία εντυπώσεων -ο γνωστός πασατέμπος των μέσων:

"εγω ακουσα πανω 6-7 ντεποζιτα να σκανε και ειδα αλλα τοσα μανιταρια. υπηρχαν καποια που καιγοντουσαν απο ωρα. οποτε το 3 καμμενα ειναι μικρο νουμερο.

τωρα ποιοι τα’σπασανε τα ξερουμε απο χρονια. ποιους διαλεξε ο ejekt για να μας “φυλανε”; ε! τα καψανε οι “αλλοι”. η γνωστη παλια ιστορια με τους κουτσουμπατσους και τους αλλους. το ωραιο ειναι οτι τοσα χρονια μετα εχουν δουλεψει ολοι με ολους και τωρα μαλωνουν μεταξυ τους. ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ. χθες για παραδειγμα ενας ξεκουκουλωτος γνωστη φατσα ηταν στα εισιτηρια και μετα ηταν με αυτους που σπασανε τα τζαμια κατω απ’τη vip. για μεροκαματο ειχε παει αλλα τον επιασε το φιλοτιμο, τον πιασανε και τα κουμπια και πηγε με τα κΩληταρια του. γι’αυτο και ξεκουκουλωτος.οι αλλοι ειχαν τα κρανη τους. εφαγε και ενα ποτηρι μπυρα στη μαπα απο μια τσαμπουκαλεμενη γκομενα που τον εβριζε αλλα δεν μπορουσε να της κανει κατι γιατι ειχε εκεινα τα διχτυα αναμεσα. το ωραιο ειναι που συνεχισαν να καινε και καμια ωρα σχεδον αργοτερα απ’τα πρωτα μπαχαλα και εκαιγαν αναμεσα στον κοσμο.μετα πηραν τα εντουρακια τους και επιστροφη στο κεντρο για τις κεραστικες. γιατι οι κεραστικες ειναι σοβαρος λογος να καψεις και την κρεβατοκαμαρα της μανας σου.

δεν εχει σχεση με τα παλια καλα ντου.δεν πρεπει να τα προλαβες αυτα. τωρα πια ειναι μαφια η φαση. αν δεν παρεις σαν διοργανωτης την συγκεκριμενη ομαδα,στο καψανε το μαγαζι… και αυτο το στορυ παιζει πανω απο 10-15 χρονια… μην πω και παραπανω τωρα που θυμηθηκα κατι καλα νταβαντζιλικια μεσα στο “αν” το 1990. την μια μερα καταληψη στο πολυτεχνειο, την αλλη μερα, μετα το σπασιμο του ασυλου και τη συλληψη 400, εξω ο τυπος με καινουριο μηχανακι. κι αυτος σε ψαχνει τωρα στα live μην βαλεις κανα τσιπουρο…

αλλα αμα χρωστας και στους μπατσους και σ’αυτους που σε “σωσανε” απ’τους γυφτους στη φυλακη, τοτε πολλα κανεις ακομα, κι ας εχεις 40ρησει…"

25 Σχόλια:

ggk είπε...

Κοίταξε να δεις και εμείς είδαμε τα events, και μπλουζάκια πήραμε και προφυλακτικά, και αν θέλαμε θα γράφαμε και το μηνυματάκι μας στο video wall αλλά το τέλος της συναυλίας που γουστάραμε δεν το είδαμε. Να τα βράσω λοιπόν τα μπιχλιμπίδια Δεν φταίω ούτε εγώ, ούτε οι υπόλοιποι εκεί μέσα που πήραν τον "Μπάμπη τον σουγιά" για security. Να έπαιρναν άλλον. Και αν δεν μπορούσαν να βρουν άλλο να μην έκαναν τίποτα. Αφού απέδειξαν ότι δεν μπορούσαν.
Το σημαντικό για εμένα είναι ότι δεν επικράτησε πανικός γιατί το αποτέλεσμα του πανικού είναι τραγικό και ότι κατάφερα έστω και επεισοδιακά να δω τους Madness (που όπως λες και εσύ ήταν καταπληκτικοί) και τους Beastie Boys. Πιο πολύ νευρίασα που δεν άκουσα το Sabotage παρά το ότι δεν είδα τους Underworld.

The Motorcycle boy είπε...

Κοιτάζω αλλά θα δω; Πάει να πει οτι μάλλον διάβασες μόνο τα αρχικά τα δικά μου και όχι το σχόλιο στα bold.
Πάει να ξαναπεί πως ο σεκιούριτι είναι σχεδόν πάντα ο Μπάμπης ο Σουγιάς και ενίοτε μαλώνουν με τον Μήτσο το Λεπίδα που τυγχάνει κι αυτός σεκιούριτι αλλά δεν πληρώθηκε να σεκιουριτέψει. Δεν ξέρω σεκιούριτι που να είναι καλά παιδάκια, της μαμάς και της εκκλησίας.
Τώρα, αν καταλογίζεις ευθύνες στους διοργανωτές για απειρία στα λειτουργία των σχετικών κυκλωμάτων -συγνώμη, αλλά δεν συμφωνούμε. Δεν θεωρώ πως πρέπει να είσαι ο Δον Κορλεόνε για να στήσεις μια συναυλία.
Δεν υπερασπίζομαι τη διοργάνωση -έμαθα διάφορα στραβά (τουλάχιστον για τους συνδιοργανωτές) αλλά γεγονός είναι πως, έτσι που πήγε η φάση -ejekt δεν πρόκειται να ξαναπαίξει. Και γι' αυτό δεν έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης η διοργανώτρια. Τι έχεις να πεις για το θέμα; Οτι πρέπει οι επόμενες συναυλίες να διοργανώνονται από νταβατζήδες για να είναι ασφαλείς;
Και τι έχεις να πεις για το ντου την ώρα που έπαιζαν οι Madness; Έπρεπε να μπουν οι τζαμπατζήδες ή όχι;

ggk είπε...

Χαχαχαχα! Έχει πλάκα το σκηνικό πάντως της προστασίας από Σουγιάδες και Λεπίδες.
Συμφωνούμε απόλυτα στο ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους κυκλώματα αλλά δυστυχώς στην βαλκανική Ελλάδα της μαφίας και του υποκόσμου ζούμε. Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά τι μπορεί να γίνει; Απλά, άμα βλέπει κάποιος ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το θέμα ασφάλεια τότε καλύτερα να μην κάνει τίποτα.
Φαντάζεσαι να έπιανε φωτιά μέσα στο συναυλιακό χώρο; Θα κλαίγαμε νεκρούς τώρα. Απο που θα φεύγαμε;
Όσο για το ντου την ώρα των Madness και για κάθε ντου, τι μπορει να πει κανείς; Στην ουσία οι τζαμπατζήδες δεν έπρεπε να μπουν αλλά μπορούσε να γίνει και αλλιώς όταν ήταν 3 και ο κούκος;
Εμένα αυτό που με πεθαίνει είναι ότι με αυτά και με τα άλλα πάλι εμείς δεν θα έχουμε τη διασκέδαση και το θέαμα που μας αρέσει. Πάλι όλα θα γυρίσουν στους κανονικούς τους ρυθμούς... παραλιακή, zara international και αχ κορίτσι μου.

The Motorcycle boy είπε...

Καλά μη νομίζεις πως η προστασία των συναυλιών από συμμορίες (ή ψευτοσυμμορίες) είναι ελληνικό φαινόμενο. Σου θυμίζω πως το "Καλοκαίρι της Αγάπης" τελείωσε βίαια με τον θάνατο εκείνου του μαύρου στο Άλταμοντ, από τα χτυπήματα των Hell's Angels ενώ ο Jagger (λέγεται) οτι τραγουδούσε το Sympathy for the devil. Γι΄αυτό και οι Stones, από τότε, αναλαμβάνουν μόνοι τους τη φύλαξη των συναυλιών τους (με το ανάλογο κόστος στην τιμή εισιτηρίου βέβαια).
Είναι λογικό, άτομα του "χώρου" να κάνουν φύλαξη. Σκέψου να είχες σεκιούριτι από καμιά τεράστια εταιρεία, από αυτές που φυλάνε κτίρια, και όταν έβλεπαν τον κόσμο να χορεύει μπροστά -να πλάκωναν να τους χωρίσουν!
Δίκιο έχεις πως μπορεί και να σκοτωνόταν κόσμος εκεί μέσα. Γι΄αυτό σε ρώτησα για το ντου. Κι εγώ είμαι της γνώμης πως, αφού δεν ήταν τίγκα, ας έμπαιναν και οι τζαμπατζήδες. Αλλά, από τη στιμγή που άνοιξαν οι πόρτες τελείωσε η επιτήρηση. Εμάς μας έψαξαν μέχρι σώβρακο (εμένα μου κράτησαν και τη φωτογραφική μηχανή για να την πάρω στο τέλος). Με τις εισόδους ελεύθερες μπήκαν όλοι "αέρα πατέρα" και μπήκαν και οι τύποι με τις μολότωφ και τα σχετικά. Ανεξέλεγκτοι.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε ενόχους, όταν, ακόμα κι αν εμείς πέρναμε τις αποφάσεις -ίδια ακριβώς θα ενεργούσαμε. Όταν με τους 30 που ήρθαν για φασαρία ενώθηκαν άλλοι 70 από τον κόσμο. Όταν ο κόσμος μοιραζόταν τα ποτά των μπαρ και πλατσικολογούσε. Ε, τότε, είμαστε συνυπεύθυνοι αγαπητή.
Και προτιμώ, προσωπικά, συναυλίες με ρίσκο παρά καθόλου συναυλίες -έτσι όπως είναι τα πράγματα.

Mantalena Parianos είπε...

Αυτό ήταν Μοτοσακέ. Σε κάνω΄λυνκ (όχι - που θα τη γλύτωνες).

Το κείμενο της Razz πάντως ("Madness στο Ejekt" ήταν όλα τα λεφτά)

καλημέρες

ggk είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μετανοιώσει καθόλου που πήγα και δεν κλαίω καθόλου τα λεφτά μου. Στην τελική αυτό που ήθελα το είδα.
Αλήθεια, τη φωτογραφική μηχανή την πήρες πίσω;

The Motorcycle boy είπε...

Ούτε εμείς μετανιώσαμε γιατί είχαμε ξενερώσει με τους Beasties και φύγαμε λίγο πριν αρχίσουν οι φασαρίες -προτιμήσαμε να πιούμε τίποτα με φίλους παρά να σπαζαρχιδιαστούμε με τους Beasties (αλλά αυτό ήταν καθαρά θέμα γούστου). Γιατί εμείς από την αρχή πηγαίναμε για Madness και Jetz.
Όταν πήγαμε στα γκισέ που είχαμε αφήσει τη μηχανή τα βρήκαμε έρμα και σκοτεινά. Την πέσαμε κάπως πανικόβλητοι στα παιδιά που άλλαζαν χρήματα με κουπόνια κι αυτοί μας βρήκαν κάποιον υπεύθυνο που ειδοποίησε την κοπέλα στα γκισέ. Εντάξει, δεν ήταν και για θάνατο η υπόθεση -η κοπελίτσα είδε πως είχαν αρχίσει οι Beasties και βγήκε να ξεμουδιάσει, δεν θεώρησε πως υπήρχε κανένας μαλάκας που θα έφευγε εκείνη την ώρα. Όλα καλά λοιπόν και από εκεί -αλλά σημείωσε πως δεν υπήρχε σεκιουρίτας στα πέριξ της εισόδου, ούτε για δείγμα.

Άκουσα κάτι ιστορίες για το ακριβό εισιτήριο κι έτσι -και εκνευρίστηκα με την υποκρισία. Placebo 45 ευρώ, άνευ encore και ο κόσμος ήταν μια χαρά. Τρία headleading συγκροτήματα -60 ευρώ και γκρινιάζουμε! Εντάξει, τα εισιτήρια είναι ΑΚΡΙΒΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ αλλά ή φώναξε παντού ή φώναξε εκεί που υπάρχει λόγος.
Και κάτι μου λέει, πως μετά τις φασαρίες, αν ζητήσει κάποια εταιρεία να φέρει γκρουπ στην Αθήνα -αυτοί θα θέλουν τα κέρατά τους και σεκιούριτι δικά τους. Άρα, αν ο σκοπός του μπάχαλου ήταν διαμαρτυρία για την τιμή εισιτηρίου -εντάξει το πέτυχαν. Πλέον οι τιμές θα είναι ασύγκριτα ακριβότερες. Και ο τύπος από τους Underworld μάλλον θα χάσει το αυτί του -αυτά για να τελειώνουμε με το παραμύθι της ιδεολογικής χροιάς των γεγονότων. Από την άλλη, άκουσα πως η διοργανώτρια μπήκε μέσα 1,3 μύρια -άρα, δεν πρόκειται να ξανακάνει το event. Μήπως τελικά αυτός ήταν ο στόχος, γιατί γίνανε πολλά τα φεστιβάλ στην Αθήνα; Μήπως οι μόνοι που οφελείθηκαν ήταν κάποιοι άλλοι;
Υ.Γ.: Μανταλένα -δεν κάνεις εμένα λινκ, τον κομεντάντε κάνεις που τα είδε από κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Άκου να δεις! Καλά, άμα ισχύουν αυτά που λέει ο κομεντάντε, τότε αυτό το άρθρο είναι μια π@π@ρι@ και μισή.

Nicolin.Air είπε...

paidia sygnwmi.... EIMASTE SOBAROI??? diladi gia na pame se mia synaulia 8a prepei na kanoume sxetiko research, poioi securitades exoun kleisei, poia symferonta eksypiretountai, poies oi pi8anotites na ginei pliatsiko, na tis fame k emeis k oi mousikoi pou pigame na akousoume... E OXI!

imoun ekei. otan efeuga na glytwsw ap tin trella perpatousa me ta prwtopalikara pou dipla mou etoimazan molotof k edenan ta proswpa tous me maura pania...

kala ta lete, akousate tous madness k tous beastie boys- pou einai foberotatoi... alla emena pou mou aresoun oi UNDERWORLD k eixa paei apokleistika gi autous ti ftaiw? irtha antimetwpi me tin pragmatikotita: oi synaulies stin ellada einai panakribes- edw ton kafe plirwnoume 4 euro- ara, H eimai diatethimenoi na ta skasw gia na akousw mousiki H ka8omai spiti mou k diamartyromai eirinika...

stin teliki, ellada eimaste paidia! gia na akouseis ena dj sto luv enw alloi 100 se podopatane plirenoume (kala egw den to kanw alla as xrisimopoiisw 1o plithintiko) kana 40... opws anefere k kapoios allos, oi placebo xrewsane 45...

opws k na exei to 8ema, egw plirwsa auta ta lefta stin Dtox gia na akousw 3 sygkrotimata oxi gia na "perasw mia isixi bradia mprosta sto tzaki"...
H OPOIADHPOTE ETAIRIA POU ANALAMBANEI THN DIORGANWSH MIAS TETOIAS EKDHLWSHS EINAI YPOXREWMENH NA PAREXEI ASFALEIA STON XWRO.
OPWS ARPAZOYN TA 70 STHN PORTA, ETSI K NA ENALAMBANOUN THW EY8YNES TOUS.
TO PROSWPIKO THN EIXE KANEI AP TA BAR -GIA NA SW8EI PROFANWS- K DEN BRETHIKE ENAS ME PYROSBESTHRA NA SBHSEI TA AYTOKINHTA PRIN TA BOOM
ALLLA BEBAIA, ATOMA GIA NA KSESTHSOUN TA PANAKRIBA "PAIXNIDIA" TYPOU ALLOU POU EIXAN EKEI, BRETHIKAN K MALISTA ME SWSTO TIMING.. OTAN EIXE MPEI H FWTIA SE 2 AYTOKINHTA!!!

KOINWS H DTOX EINAI GIA NA MPAINEI MESA K NA MHN BGAINEI K POTE

The Motorcycle boy είπε...

Exiled, το άρθρο της Ελευθεροτυπίας που λίνκαρες είναι ΟΛΟ ψέμα (εκτός από ελάχιστα σημεία). Δεν είδα ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ σκιν (δεν ξέρω αν υπήρχαν, αλλά εγώ δεν είδα -που θα πει οτι ΙΣΩΣ υπήρχαν ελάχιστοι), δεν έγινε ΚΑΜΙΑ φασαρία (σοβαρή τουλάχιστον -να την καταλάβουμε) μετά τους Madness και η φάση δεν ήταν τσαμπουκάς ανάμεσα σε σκινς και άλλους.
Επίσης ΔΕΝ ΚΑΗΚΑΝ μόνο βαν της εταιρείας. Ξέρω σίγουρα πως κάηκε και το τζιπάκι του ντράμερ των ded city jetz. Και δεν ξέρω τι άλλο.
Και τέλος ο τύπος από τους Underworld, τραυματίστηκε σοβαρά, κινδύνεψε να χάσει το αυτί του ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ.
Κατά τα άλλα -είναι ακριβέστατο το άρθρο!

nicolina, έχεις δίκιο πως δεν χρειάζεται να τα ψάξεις όλα αυτά για να πας σε μια συναυλία. Αλλά μην ξεχνάς πως πρόκειται για συναυλία (και όχι κοσνέρτο για τσέμπαλα). Άρα, παίζει να γίνουν φασαρίες.
Οι συναυλίες είναι όντως πανάκριβες εδώ (κάπου διάβασα οτι αυτό οφείλεται στα μεγάλα κασέ που ζητάνε για να παίξουν εδώ και στα υψηλά ενοίκια των συναυλιακών χώρων) και θα γίνουν πιο ακριβές μετά από αυτά. Δεν είπα πως η διοργανώτρια δεν έχει ευθύνες για τη φάση -είπα (ή μάλλον μετέφερα) πως έγινε η φάση για να μην λέμε σαχλαμάρες διαφόρων ειδών. Πάντως, θεωρώ πως η διοργανώτρια πάει για κλείσιμο μετά από αυτή την ιστορία (λόγω χρεωκοπίας) οπότε -είναι κι αυτό μια κάποια απόδωση ευθυνών. Αντιθέτως, αυτοί που πήγαν να σε κάψουν θα σε ελέγχουν στην επόμενη συναυλία κι αυτό είναι αισχρό. Αυτά είπα.

staycool είπε...

εμαθα απο ενα παιδι που δελευε φετος στο ετζεκτ οτι οι και καλα αναρχικοι ειχαν υουοκι τοκις και μιλουσαν μεταξυ τους

αποκλειεται να ηταν απλα ιδεολογοι

και το πιο πιθανον ειναι αυτοι να μπαινουν στις πορειες και να τα γαμανε ολα...

marquee de mud είπε...

ποιοι σκινχεντς ρε παιδια. 6 ωρες μειναμε εγω δεν ειδα κανενα. ακου σκινχεντς. μαλλον σε αλλο live πηγαμε εμεις.

αυτοι που τα καινε παντα, τα καψανε και προχτες. δεν ηταν "πολιτικο" γεγονος τα μπαχαλα. ιδιες φατσες ενας προς εναν.

απο δω και περα λογικα ολα τα live θα κυλησουν αναιμακτα. ειδiκα σε αυτα του gagarin νομιζω -και ευχομαι- οτι δεν θα φυσηξει ουτε αερακι αντιθετα στη διοργανωση. που λεει ο ο λογος δηλαδη.

το ωραιο το διαβασα καπου αλλα δεν μπορω να κανω λινκ. διαμαρτυροτανε ενας στο μπλογκ του και στα σχολια του απαντησε καποιος "αν το καναμε ΕΜΕΙΣ δεν θα γινοτανε αυτα".οταν παταγες το ΕΜΕΙΣ σε εβγαζε στη big star promotion. δεν ξερω αν αυτοπροδοθηκαν ή καποιος τους δινει στεγνα αλλα μεγαλυτερη αληθεια δεν θα μπορουσε να ειπωθει.


ρε ποιος κομανταντε και παπαριες

ggk είπε...

Άλλο πάλι και τούτο. Μάλλον ο τύπος της Ελευθεροτυπίας μπέρδεψε τις φουσκωτές διαφημιστικές μπάλες που πήγαιναν πέρα-δώθε πάνω από τα κεφάλια μας με φουσκωτούς σεκιουριτάδες που έψαχναν τζαμπατζήδες. Και μάλλον όταν οι Beastie Boys μας είπαν να σηκώσουμε το δαχτυλό μας αυτός νόμισε ότι κάναμε φασιστικό χαιρετισμό. Χεχε!

RaZzMaTaZz είπε...

εγώ το είπα. χωροχρονική δίνη. έτσι κι ο τύπος που έγραψε το άρθρο, σε άλλο live είχε παει μου φαίνεται.
ακούς εκεί σκινς και φασιστικοί χαιρετισμοί.

καλά, και οι "σεκιουριτάδες που έψαχναν ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ για τζαμπατζήδες για να πάρουν το αίμα τους πίσω" ήταν το comic relief του κειμένου. δηλαδή πως ακριβώς τους έψαχναν μέσα στο κοινό; έβαζαν τα ροτβάιλερ να τους μυρίζουν;; ή μάλλον όχι, είδα έναν με μια απόχη και έναν ανιχνευτή τζαμπατζήδων (κατά το ανιχνευτής μετάλλων) που έμοιαζε λίγο με τον Δρακουμέλ.

ρε δεν πάμε καλά.

The Motorcycle boy είπε...

'Νταξει μην το ψάχνετε. Ξέρω την απάντηση. Ο τύπος βαρέθηκε να πάει και έγραψε τις πρώτες μαλακίες που ανέβηκαν στο indymedia. Γι΄αυτό έκανε και λάθος με τον τραγουδιστή των Underworld. Είχε γράψει κάποιο παιδί στο indymedia οτι ο τύπος νοσηλευόταν στο Τζάνειο και τον έσβησαν στεγνά. Οπότε ξαναμπήκε μετά κι αναρωτιόταν. Ε, ο δημοσιογραφάρας έπεσε στο ενδιάμεσο και διέγνωσε ελαφρύ τραυματισμό. Να χαρώ εγώ φωστήρες που πληρώνουμε να αγοράσουμε τις φυλλάδες τους!

ioannisk είπε...

Συγνώμη αλλά οι διοργανωτές ήταν απαράδεκτοι. Δεν είχαν προβλέψει την εκκένωση του κόσμου σε περίπτωση ανάγκης, μόνο την δικιά τους.

The Motorcycle boy είπε...

Μάλιστα. Πρώτη φορά εσυνέβη αυτό. Αγαπητέ, για την εκκένωση ενός χώρου είναι υπεύθυνος αυτός που τον διαθέτει. Αλλά το προπονητήριο, απ΄ότι είδα δεν είχε τέτοιες πολυτέλειες και φυσικό ήταν. Γιατί στα προπονητήρια δεν μαζεύεται κόσμος ρε γαμώτο. Άρα, ο χώρος ήταν ακατάλληλος και γι΄αυτό είναι συνυπεύθυνοι και αυτοί που τον νοίκιασαν και αυτοί που τους τον νοίκιασαν. Δικαστικά, νομίζω οτι τιμωρούνται περισσότερο οι δεύτεροι -αλλά μάντεψε ποιοι είναι αυτοί!

ioannisk είπε...

Δηλαδή για τα επεισόδια που γίνονται στο ΟΑΚΑ φταίει η εταιρία που διαχειρίζεται το γήπεδο και όχι οι ΠΑΕ ή η αστυνομία; Ενδιαφέρον, η UEFA το ξέρει;

Δεν είμαι νομικός για να ξέρω ποιος φταίει αλλά η οργάνωση ήταν τραγική. Ωραία τα μπαλονάκια του χορηγού αλλά στα δύσκολα φαίνεται η οργάνωση. Σίγουρα πάντως το γήπεδο baseball δεν είχε κατασκευαστεί για να φιλοξενεί 5000+ κόσμο.

The Motorcycle boy είπε...

Και με το συμπάθειο δηλαδή -αλλά δεν μίλησες για τα επεισόδια προηγούμενως. Για τις εξόδους διαφυγής μίλησες. Οι οποίες, μπορεί κάποιος να σου πει οτι υπήρχαν από τον χώρο του πάρκινγκ (δεν πήγα κατά εκεί και δεν ξέρω) μόνο που ο χώρος αυτός καιγόταν. Άρα, ήταν μελετημένα μια χαρά τα παιδιά που έκαναν τη φάση. Χτύπησαν πάρκινγκ, καμαρίνια, vip. Εκεί που πονάει περισσότερο σε θέμα εντυπώσεων και αποζημιώσεων. Τους διοργανωτές εννοώ -όχι τους θεατές.

Ανώνυμος είπε...

"Διάβασα διάφορα για το ejekt, είδα μπόλικα στις ειδήσεις, στα ενημερωτικά sites και στα blogs. Τα περισσότερα από αυτά που είδα και διάβασα τα θεωρώ καθαρές, ατόφιες και ανόθευτες μαλακίες."

...ki isws ayth tou comendate h megalyterh malakia milame. alla an eisai eksw ap to xoro...
gia xafiedakos pantws kalos fenetai, mipws tha eprepe na paei stin ELAS?
15 xronia diladi twra, opote ginontai fasaries se synaylies, ftaine oi koutsoumpatsoi kai oi apenanti e? kai stis trypes sto likavito otan eixe kaei pali aytoi ftegane e? kai stous rage fysika aytoi ftegane. kala gia tous prodigy de to sizitw, aytoi htan sigoura. opws kai stous violent femmes sto likabito pali. a nai, kai persi sto rockwave, mwre aytoi htane.
telospantwn, o kathenas mporei na leei opoia paparia thelei sta blogs. opws kai na dinei stegna diaforous, asxeta an ftaine h oxi.

kai gia na erthoume sto thema tou eject kai genika twn synayliwn en elladi. aytoi pou ftaine prwtistws einai oi diorganwtes, oxi omws gia to ipsilo eisitirio - polles fores anagkazontai na to valoun psila - alla gia thn genikh anorganwsia pou tous diakrinei, ithelimeni h oxi. panta sou parasxoun ta misa apo ayta pou tha eprepe. kai to koino omws dystyxws den kanei kati gi ayto. kai h istoria diaiwnizetai.

ayta.

(to kserate oti oi amoibes kai twn triwn sigkrotimatwn sto eject htan konta sta 600.000 euro?)

The Motorcycle boy είπε...

Δεν πιστεύω να περιμένεις σοβαρή απάντηση από κανέναν όσο κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου και απλά το παίζεις πονηρός. Ούτε είναι χαφιεδισμός να δίνεις τα άτομα που συνεργάζονται με τους μπάτσους -νομίζω;
Αυτά για την παπαριά του καθενός στα μπλογκς ισχύουν και στην περίπωσή σου.
Αλήθεια, δεν μας είπες εσύ ποιοι κάνανε τη φάση; Οι αναρχικοί; Κι αυτό θα τους το φορτώσουμε προβοκατοράκο;

Ανώνυμος είπε...

to oti kalyptesai pisw apo thn pseydwnymia sou gia na peis oti kapoios den einai sobaros epeidh ypografei oxi pseydwnyma alla hmi-anwnyma h kai anwnyma, deixnei nomizw kai th dikia sou sobarothta, opote o,ti kai na sou pw mallon esy ekei tha meineis kollimenos opws kai sthn eykolh xrhsh xaraktirismwn ('malakes' sto post, 'provokatorako' sta sxolia klp klp) kai sthn apodosh eythynwn se kapoious.
de nomizw diladi oti mporei na ginei dialogos kai o logos einai oti esy den thes mallon. an bebaia theliseis, egw edw eimai.
ayta.

(alitheia, an pisteyeis oti an sxoliazei kapoios anwnyma kai oxi pseydwnyma tote den exoun kamia sobarothta ayta pou grafei, tote giati deineis ayth th dynatothta stous episkeptes aytou tou blog?)

Unknown είπε...

Εύκολη χρήση χαρακτηρισμών:
"ayth tou comendate h megalyterh malakia milame. alla an eisai eksw ap to xoro..."
"gia xafiedakos pantws kalos fenetai"
Μόνο "μπράβο" μπορώ να πω!

Όταν αφήνεις το σχόλιο σου επώνυμα (με σύνδεση στο λογαριασμό σου στο google δηλαδή) αυτόματα περιορίζεις τις μαλακίες που μπορείς να πεις, αν θέλεις να έχουν μια αξιοπιστία τα όσα γράφεις. Έτσι αν ο motorcycle ή όποιος άλλος, εδώ γράφει "μαλάκες οι της detox" και σε άλλο blog χρησιμοποιώντας και πάλι το user account του γράφει "άγιοι οι της detox" όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο τύπος είναι τουλάχιστον μαλάκας αν όχι σχιζοφρενής. Αντίθετα, όταν δεν έχεις κάποιο λογαριασμό μπορείς να γράφεις αυθαίρετα ό,τι σου κατέβει χώρις κίνδυνο χαρακτηρισμού σου. Άρα έχει τη σοβαρότητα του το αν χρησιμοποιείς ή όχι λογαριασμό. Και είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνεις τους λόγους αλλιώς θα χρησιμοποιούσες το "ψευδώνυμο" σου και δε θα έγραφες ανώνυμα.

Γράφεις
(alitheia, an pisteyeis oti an sxoliazei kapoios anwnyma kai oxi pseydwnyma tote den exoun kamia sobarothta ayta pou grafei, tote giati deineis ayth th dynatothta stous episkeptes aytou tou blog?)
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πόσο καρφώνεσαι με αυτό έτσι;

Αλλά πέρα από όλα τα παραπάνω το θέμα μας δεν ήταν αν η διοργάνωση ήταν καλή ή όχι, αλλά ποιοι έκαναν τις ζημιές. Εκεί καταλήγει το post, αυτό συζητάμε και στα σχόλια. Και για να θεωρείς μαλακίες αυτά που αναφέρει το κείμενο με τα bold, φαίνεται να ξέρεις ποιοί τα κάνανε. Αν θέλεις πες μας ή άλλιως ρίξτο στο βρισίδι όπως συνηθίζεις.

Ανώνυμος είπε...

kala krasia... ante aytoikanopoieitheite metaksy sas eseis pou exete ena logariamso sto google kai ola ta alla afhste ta (kai me to 'aytoikanopoieitheite' den ennow kati sexoualiko alla kathara kati metaksy aytwn pou exoun logariasmo sto google kai mono, afou ayto deinei th voula ths sovarothtas opws katalabainw). kai otan thn epomenh fora pate pali se mia synaylia kai dwsete 60-70 euro kai telika oxi mono de deite th synaylia alla kindyneysete kiolas, tote arxiste na lete poios ekane th manoura kai poios oxi les kai ekei einai to thema.
thymasai kamia synaylia ta teleytaia 15 xronia pou na mhn exei tsmapatzides mipws, opoioi kai na einai aytoi pou kanoun to ntou? to na ginei omws ena ntou apo tzampatzides pou apla theloun na mpoun tzampa gia na DOUN kai na eyxaristithoun th synaylia, apo to na ginei ena ntou apo kapoious apla gia na xalasoun th synaylia exei megalh diafora. kai de me noiazei poioi htan aytoi pou to kanane sto ejekt, eite anikoun se kapoia antipalh omada, eite einai anarxikoi opws o motorcycle thelise na mou to psosapsei, eite einai aplws kapoioi malakes kai tipota allo. kai na tous kserw den prokeitai na tous katanomasw. proswpika einai katadikasteoi, oxi omws se kapoio dikasthrio alla sth syneidhsh mou kai sth syneidhdh tou kosmou. mono skepsou oti meta th xasoura pou eixe h detox apo olh ayth thn istoria, an isxye ayto pou eipe o comantate, e tote mallon den tha eixe kinithei nomika pros ayth thn kateythinsh wste na meiwsei oso ginetai th xasoura ths kai na riksei allou thn eythynh ths? thn anakoinwsh ths detox thn diabases mipws?
alla h detox milaei gia 300 genika tzampatzides pou kanane to ntou ki oti aytoi ftaine. oi opoioi omws opws lene oloi osoi htan sto ejekt, htan 30 kai oxi 300 (30 aytoi pou eixan kranh kai katastrefane to xwro, oi tzampatzides pou mpikane meta tis fasaries htan poly perissoteroi ki apo 300. akoma kai h anakoinwsh twn underworld an thn diabases milaei gia 30). e loipon an kaneis mia synaylia me tetoio ipsilo budget kai telika arkoun mono 30 atoma gia na sou thn xalasoun kai na se katastrepsoun, e tote kapoio problima exeis esy mallon opoioi kai na einai aytoi pou kanane thn fasaria. ayto lew. einai dynaton 30 atoma na katastrefoun kyriolektika mia synaylia 7-8.000 anthrwpwn? poios ftaiei diladi? oi 30? esy de ftais pou den prostateyeis ton kosmo kai thn idia thn etairia sou? kai o idios o kosmos ti kanei? menei gia allh mia fora malakas opws toses fores sto parelthon? as mazeytei twra toulaxiston, as vrei ena dikigoro kai as tous kinigisei. as dwsei ena minima toulaxiston oti mexri edw, den paei allo. dinoume 60 kai 70 euro kai apaitoume na exoume ayto gia to opoio plirwnoume. einai apla ta pragmata.
oso tomboy gia to an brizw h oxi, as mhn egrafe o motorcycle oti ayta pou grafoun oloi einai sketes malakies kai oti aytoi pou douleyoun se synaylies einai oloi malakes (to teleytaio me kefalaia malista), gia na mhn egrafa ki egw gia 'malakia' kai 'xafiedako'. katalabes? kserw anthrwpous pou douleyoune se synaylies polla xronia twra(2-3 douleyane kai mpariera sto ejekt, kai se pliroforw motorcycle kaneis tous den synergazetai me tous mpatsous) opote exw proswpikh apopsi gi ayto, xwris na thelw na pw oti den yparxoun KAI malakes pou douleyoun se synaylies. to thema gia mena einai na vlepw oso ginetai perissotera onomata sthn ellada (an ginetai kai me ftino eishthrio kai oxi 60-70 euro) kai na to eyxaristiemai opws mou aksizei afou th xrisoplirwnw ayth th synaylia. gi ayto omws ypeythini einai h kathe etairia pou tha ferei ayto to sigkrotima sthn ellada, afou ayth einai pou tha parei kai ta lefta tou kosmou.
ypeythinos gia ta xalia sto ejekt einai h detox kai kanenas allos.
kai shmasia exei an eystathoun ayta pou grafw, kai an oxi tote gia poio logo den eystathoun. kai oxi an ypografw ws pssss....., ws motorcycle, ws tomboy h me opoio allo pseydwnymo thelw. kai me ksereis ki apo xtes kai les na to riksw sto vrisidi opws sinithws?

filia.

The Motorcycle boy είπε...

Το παραμύθι για την "αυτοϊκανοποίηση" όσων έχουν λογαριασμό στο google -αλλού. Γιατί κι εσύ έχεις αλλά ντρέπεσαι να το γράψεις. Όπως βλέπεις, σε ξέρω κι από χτες κι από προχτές, οπότε άστο το στυλάκι της ανωνυμίας, δεν περνάει.
Πάμε τώρα σε αυτά που γράφεις:
"kai de me noiazei poioi htan aytoi pou to kanane sto ejekt, eite anikoun se kapoia antipalh omada, eite einai anarxikoi opws o motorcycle thelise na mou to psosapsei, eite einai aplws kapoioi malakes kai tipota allo. kai na tous kserw den prokeitai na tous katanomasw. proswpika einai katadikasteoi,"
Αφού δεν ξέρεις τελικά ποιοι κάνανε τα επεισόδια γιατί τα χώνεις στην άποψη του φίλου μου που παραθέτω; Εσύ δεν ξέρεις -αυτός είδε και ξέρει. Άρα δεν λέει μαλακίες.
"(30 aytoi pou eixan kranh kai katastrefane to xwro, oi tzampatzides pou mpikane meta tis fasaries htan poly perissoteroi ki apo 300. akoma kai h anakoinwsh twn underworld an thn diabases milaei gia 30)". Εδώ θα συμφωνήσουμε στο νούμερο. 30 ξεκινήσανε τα καψίματα -αυτό λέει κι ο φίλος μου. Αλλά οι τζαμπατζήδες μπήκαν ΠΡΙΝ. Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά. Γιατί; Επειδή με την είσοδο των τζαμπατζήδων έπαψε ο έλεγχος από τα σεκιούριτι, άρα πέρασαν οτι γούσταραν οι 30. Είχα ρωτήσει και πιο πάνω (όχι εσένα). Έπρεπε ή όχι να μπουν οι τζαμπατζήδες; Η λογική όλων μας λέει "ναι" από τη στιγμή που δεν ήταν γεμάτο το γήπεδο. Όμως, έτσι ακυρώθηκε ο έλεγχος. Κατανοητό;
Και όχι -δεν αρκούν μόνο 30 για να σου κάνουν τη συναυλία μπάχαλο. Αλλά βρέθηκαν και μαλάκες που τσίμπησαν στο παιχνίδι των 30 και βρέθηκε ο κόσμος που συμμετείχε ΜΟΝΟ στη λεηλασία των μπαρ. Η γνώμη μου είναι πως δε γίνεται να κλέβεις ποτά και μετά να κατηγορείς τη διοργανώτρια. Στο μπουρδέλο είσαι συμμέτοχος.
Τώρα -γιατί δεν τους κυνηγάει η διοργανώτρια; Που να ξέρω; Υποθέτω γιατί δεν έχει αποδείξεις. Αλλά δε με νοιάζει κιόλας. Δεν είμαι εγώ η διοργανώτρια εταιρεία.
"as mhn egrafe o motorcycle oti ayta pou grafoun oloi einai sketes malakies kai oti aytoi pou douleyoun se synaylies einai oloi malakes (to teleytaio me kefalaia malista), gia na mhn egrafa ki egw gia 'malakia' kai 'xafiedako'. katalabes?"
Γράφω παραπάνω: "Διάβασα διάφορα για το ejekt, είδα μπόλικα στις ειδήσεις, στα ενημερωτικά sites και στα blogs. Τα περισσότερα από αυτά που είδα και διάβασα τα θεωρώ καθαρές, ατόφιες και ανόθευτες μαλακίες."
Λέει ο φίλος μου: "τωρα ποιοι τα’σπασανε τα ξερουμε απο χρονια. ποιους διαλεξε ο ejekt για να μας “φυλανε”; ε! τα καψανε οι “αλλοι”. η γνωστη παλια ιστορια με τους κουτσουμπατσους και τους αλλους. το ωραιο ειναι οτι τοσα χρονια μετα εχουν δουλεψει ολοι με ολους και τωρα μαλωνουν μεταξυ τους. ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ."
Τι σχέση έχουν αυτά που γράφουμε με αυτά που μας κατηγορείς; ΚΑΜΙΑ. Γιατί τα γράφεις τότε; Για να προβοκάρεις; Επειδή δεν ξέρεις να διαβάζεις; Για κάποιον άλλο λόγο; Εσύ ξέρεις -εγώ απλά απορώ.
"to thema gia mena einai na vlepw oso ginetai perissotera onomata sthn ellada (an ginetai kai me ftino eishthrio kai oxi 60-70 euro) kai na to eyxaristiemai opws mou aksizei afou th xrisoplirwnw ayth th synaylia. gi ayto omws ypeythini einai h kathe etairia pou tha ferei ayto to sigkrotima sthn ellada, afou ayth einai pou tha parei kai ta lefta tou kosmou."
Συμφωνώ. Με αυτά που γίνονται όμως θα έχουμε το αντιθέτο αποτέλεσμα. Και αυτά τα "η εταιρεία είναι υπεύθυνη" άστα καλύτερα. Δεν φταίει ΜΟΝΟ το μαγαζί αν εσύ τα κατεβάσεις και χέσεις πάνω στο τραπέζι.
Α ναι -κι αυτό το να έχουμε άποψη ΕΝΩ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ και μάλιστα να τα χώνουμε στην άποψη του άλλου ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, είναι αυτό ακριβώς που λες, αν αλλάξεις το όνομα του φίλου μου με το δικό σου: ki isws ayth tou comendate h megalyterh malakia milame. alla an eisai eksw ap to xoro...

Τέλος, η απάντηση του φίλου μου στο αρχικό σου σχόλιο είναι αυτή:

AFOU KSEREIS TOSA GIA OLA TA KASPIMATA PES MAS KAI SY RE PSSSSSSSS GIATI GINANE KAI GIATI GINONTAI? GIATI DEN MAS LES.

GIA PIO LOGO KAPOIOS PETAEI PETRES STA KEFALIA TOU KOINOU(TRYPES - PRODIGY KAI KANA 2 ALLES POU MALLON DEN HSOUNA) KAIEI MHAXANAKIA SERVITORWN DIPLANHS KAFETERIAS (RAGE). GIA TIS ALLES POU ANAFEREIS DEN EXW APOPSI.DEN HMOUNA. ALLA HMOUNA SE ALLES 5 POU GINANE K SE KAMIA 10 POU TA STAMATHSANE POIKILOTROPWS TELEFTAIA STIGMH.

ESY POIOS LES OTI EINAI O LOGOS AFTHS THS "AF8ORMITHS" ANTIDRASHS?

Άντε, για να ξαναφέρουμε την κουβέντα στην αρχή της γιατί πολύ στο τριγύρω την πηγαίνεις.

Creative Commons License